(06) 30 503-17-05 pontmasszazs@gmail.com

Nyirokmasszázs

A nyirokmasszázs (nyirokdrenázs) olyan speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokelfolyást; rendszeres alkalmazása megszünteti a szöveti nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, serkenti a salakanyagok elszállítását, így hozzájárul a sejtek és a szövetek regenerálódásához, csökkenti a gyulladáskészséget, elősegíti meglevő gyulladások, sebek gyógyulását. Az erős immunrendszer bázisát a jó nyirokáramlás és a nyirokcsomók helyes működése képezi. A nyirokcsomó a szervezet első védelmi vonala, így fontos, hogy megfelelően tudja feladatát ellátni.

Pozitívan hat az idegrendszerre: a vegetatív idegrendszerben aktivizálja a paraszimpatikus részt. A jól kivitelezett drenázzsal a védekező, gátló sejteket aktivizáljuk, ingereljük, melyek feladata a fájdalom csökkentése.

A nyirokmasszázs célja, hogy a nyirokcsomók és a nyirokutak serkentésével, karbantartásával oly mértékig támogassuk a szervezetet, hogy képes legyen önállóan megbirkózni a nyirokkeringéssel, a szervezet méregtelenítésével, az immunrendszer megfelelő működtetésével.