(06) 30 503-17-05 pontmasszazs@gmail.com

Alakformáló masszázs

A cellulit a bőr alatti szövetek struktúrájának megváltozása miatt jön létre; a zsír felhalmozódik a bőr alatti kötőszövetekben és zsírdepókban, a kötőszövetek rugalmassága csökken, és “narancsbőr” alakul ki. Megváltozik a vér- és nyirokkeringés is, a hajszálerek fala fokozottan áteresztővé válik, ezért több folyadék jut ki a sejt közötti térbe. Mivel az elszállítás viszont lelassult, a szövetek ödémássá válnak. A cellulit létrejöttének fő oka az érrendszer funkcionális zavara, amit egyéb faktorok tovább ronthatnak.

A fürdőruha szezonban a hölgyek számára a feszesebb bőr, a felesleg eltüntetése és méregtelenítés fontos cél.

Mikor megszületett a döntés, hogy alakformáló masszázzsal megszabadulnak a feleslegüktől, érdemes tisztázni, hogy ez kiegészítő tevékenység és önmagában nem elég. Ahhoz, hogy egy ilyen masszázs kezelés sorozat eredményes legyen, fontos a rendszeres mozgás és szükséges a diéta.

A narancsbőr tüneteinek csökkentésében és az alakformáló masszázsokban főszerepet kapnak a zsírégető ill. helyi vérbőség fokozó készítmények gélek, krémek, pakolások. Ezekkel a készítményekkel a sejtek anyagcseréjét fokozni tudjuk ezért a kóros zsírszövet felhalmozódás csökkenését is el lehet érni.

Az alakformáló masszázskezelések két irányt követnek:

Az egyik a gyengéd, finom, ismétlődő mozdulatokra épülő nyirokmasszázs.

Ma nyirokdrenázs néven ismeretes az eljárás, melynek célja a nyirok folyásának normális elvezetése „a szövetekben termelődő nyirok a nyirokrendszeren és a nagy nyiroktörzseken keresztül a vénás rendszerbe ömlik”, ezáltal lehetőséget adunk a testnek a felhalmozott mérgek és salakanyagok gyorsabb kiválasztására. Az alapmozdulatok a szív felé irányulnak, pumpáló, nyújtó mozdulatokkal, melyek segítik a nyirok elfolyását. Néhány illó olaj segíti a nyirokkeringést, ilyenek a borókaolaj, édeskömény olaj, gyömbér olaj, rozmaring olaj.

Hatékony és biztonságos kiegészítő kezelést nyújthat a jobb eredmény elérése érdekében a plasztikai zsíreltávolítás, zsírleszívás utáni időszakban. A nyirokfolyadék elvezetését alkalmazzuk még a fogyókúra és a méregtelenítés ideje alatt. Regeneráló és vitalizáló hatással van a sportolás során elfáradt, meghúzódott megerőltetett izomzatra.

A második egy erősebb, dinamikusabb, mély kötőszövetet érintő zsír „törő” masszázskezelés.

Elmondható erről a kezelésről, hogy itt a masszőr saját magán is égeti a zsírt. Dinamikus, intenzív, erős és speciális masszázs fogások segítségével indulnak harcba a zsírsejtek ellen. A masszázs a kényes, súlyfelesleggel rendelkező területeket célozza meg. Fontos szerepet kapnak itt a már említett zsírégető krémek.

Mind két módszert testtekercseléssel kombinálható, mely által fokozódik a nyirokrendszer működése, feszesebbé válik a bőr, a zsír-szövetek anyagcseréje és a hatóanyagok felszívódása is intenzívebb lesz.

Ahhoz, hogy a masszázs fogyasztó hatása érvényesüljön kúra szerűen legalább10-15 alkalommal (2-3naponta) érdemes igénybe venni.

A kezelések eredményét korrekté teszi a mérőszalagos mérés, hiszen ez ad visszaigazolást.

A fenti kezelések nem ajánlottak:

  • Akut gyulladásos folyamatoknál, akkut bőrfertőzéseknél, mert ilyenkor a helyi gócból a kórokozók az egész szervezetre átterjedhetnek.
  • Trombózisgyanús területeken – a kialakult vérrögből kis darabok szakadhatnak le és például tüdőembóliát okozhatnak.
  • Friss szívinfarktus esetén.
  • Tüdőödémában.
  • Akkut szívelégtelenség esetén.
  • Terhesség folyamán.
  • Kezeletlen magas vérnyomás mellett

A cellulit elleni masszázs egy igazán intenzív, főképp gyúró mozdulatokból álló mélykötőszöveti masszázs.