(06) 30 503-17-05 pontmasszazs@gmail.com

Kineziológiai tape kezelés

A KINEZIOLÓGIAI TAPASZRÓL

A kineziológiai tapasz terápia a mozgásszervi problémák kezelésében az egyik leghatékonyabb módszer.  Gyors, fájdalommentes, hatékony segítséget nyújt ficamok, húzódások, sportsérülések, gerinc és végtagfájdalmak kezelésekor, valamint mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációban is. A különböző szakszerű ragasztási technikák segítségével erősítő, korrigáló vagy regeneráló hatást lehet vele elérni.

Mi is az a kineziológiai tapasz? 

A kineziológiai tapasz egy rugalmas pamutanyagból készült, bőrre ragasztható szalag, amely segítségével a fájdalom és a mozgáskorlátozottság rövid időn belül mellékhatások nélkül csökkenthető.  A szalag az emberi bőrhöz hasonló tulajdonságokkal bír, vastagsága és nyújthatósága is megegyezik az emberi bőrével, emiatt együtt mozog a test szöveteivel, nem akadályoz a mozgásban.

Hogyan hat? Milyen jótékony hatásai lehetnek?

A felhelyezett tapasz hatására a bőr és a szövetek fellazulnak, a nyirokfolyadék áramlása intenzívebbé válik, javul a vérkeringés, és a fájdalom receptorokra nehezedő nyomás is csökken. Stabilizálja az izmokat, ízületeket, mentesíti a sérült szövetek terhelését, megakadályozza az izomgörcsök kialakulását, csökkenti  a gyulladások bekövetkezésének lehetőségét.

A kezelés menete

A gyógymasszázs után a bőrt kíméletesen megtisztítva kerül felragasztásra a kineziológiai tapasz.

Ez a terápia a test természetes öngyógyítási folyamatait a támogatja, miközben mozgáskorlátozás nélkül stabilizálja az izmokat és az ízületeket.

Mi a különbség a színek között? Számít, hogy milyen színű tapasz van a bőrünkön?

A különböző színű tapaszok anyagukban megegyeznek, egyformán elasztikusak és tartósak. A színek közti különbségnek a színterápiában van szerepe. Tudományos kísérletek is alátámasztják, hogy a rajtunk lévő színek lelki állapotunkat és egészségi állapotunkat is képesek jótékonyan befolyásolni. Minden színnek megvan a biológiai hatása, mely használható gyógyításhoz és harmonizáláshoz, valamint mélyebb szövetszerkezetek stimulálásához. A meleg színek energetizáló hatást váltanak ki, míg a hideg színek hűsítenek, nyugtatnak, ezáltal gyulladás csökkentésére alkalmasak.

  • Kék – Nyugalom Hűsítő, nyugtató, pihentető szín, görcsoldó, gyulladáscsökkentő hatású.
  • Fekete – Erő Fokozza a piros és a kék szín hatását.
  • Bézs – Semleges Testszínű, semleges hatású, egyáltalán nem feltűnő, esztétikai okokból gyakran használt szín.
  • Pink – Lazítás Nyugtató hatással van a testre, az izmokat is ellazítja.
  • Narancs – Serkentés Meleg, aktív szín, enyhíti az izom feszültségeit és görcseit. Az immunrendszert egészében erősíti, ezzel együtt mozgósítja a test összes öngyógyító erejét.
  • Vörös – Aktivitás Melegséget, aktivitást, dinamizmust sugároz. Energetizáló hatású, fokozza a vérkeringést. Legyengült izomzat, lassú vérkeringés esetén kifejezetten ajánlott, gyulladás esetén azonban inkább válasszunk a hideg színek közül.
  • Lila – Kiegyenlítődés Egyesíti a kék hűsítő és a vörös aktivizáló hatását.
  • Zöld – Harmónia Relaxációs és nyugtató hatású. Ízületi gyulladásra ajánlott.
  • Citromsárga – Élénkítés A nap színe, meleget és lelkesedést sugároz, élénkíti az idegrendszert. Jó hatással van a bőrproblémákra, a reumára valamint az ízületi gyulladásra.
  • Fehér – Tisztaság A fény, a tisztaság, az egyszerűség jelképe. A fehér szín nemcsak tiszta, hanem tisztító hatású is.