(06) 30 503-17-05 pontmasszazs@gmail.com

Lágy csontkovácsolás

LÁGY CSONTKOVÁCSOLÁS, VAGY GERINCGYÓGYÍTÓ MASSZÁZSTERÁPIA

Biztonságos, szakszerű manuális technikák alkalmazása!

Fontos tisztázni a kezelés elején, hogy a hosszú évek alatt kialakult gerincferdülést, tartás hibákat, rosszul beidegzett izomzatot panaszmentessé tenni, hosszabb idő.

Az általam képviselt manuálterápiás rendszert az 2006 év óta gyűjtött tanultak és gyakorlati tapasztalatok szerint alakítottam. Nagy hatással volt rám a kínai akupresszúra, a japán shiatsu, a thai masszázs, az európai gyógymasszázs, triggerpont masszázs és a csontkovácsolás.

A terápiás kezelések során mindig a páciens egyéni adottságát tartom szem előtt. A terápia során nem ragaszkodok kötött sablonokhoz, inkább fontosabb az egyén anatómiai sajátosságának, az ízületek mozgásterjedelmének figyelembevétele.
Egy példán keresztül tudom bemutatni : Amennyiben egy páciens vállízületében pl. a kirotáció irányában mozgásbeszűkülés van a manuálterápiás módszerem esetében ez nem azt jelenti, hogy első alkalommal “azonnal” egy meghatározott irányú mobilizációt kell végezni. Első lépés minden esetben annak tisztázása, hogy miért alakult ki a mozgásbeszűkülés! A mozgásbeszűkülés oka az ízületi toknál, egy izomnál van, vagy az ízületi porc az oka stb. .

Csak olyan manuális technikákat alkalmazok, melyek az ízületeket nem feszítik, és nem csavarják túl. A kezelésnek alapvetően nem célja “ízületi roppanások” előidézése, nem célja az úgy nevezet durva “kiropogtatás”. A kezelés célja az ízületek szakszerű kimozgatása, az ízületi blokkok felszabadítása.

Nem durva erőkifejtéssel történik az ízületek csontok közvetlen “kiropogtatása”, hanem masszázstechnikával fellazított izomzat következtében a kezelés során az ízületek kis segítséggel többnyire szinte maguktól helyükre ugranak, gyógyulnak. Kezelésünk célja, az izomzat masszázzsal történő fellazítása után az ízületi blokkokat igyekszem passzív kimozgatással szakszerűen felszabadítani, ezáltal a csigolyáknak lehetőségük adódik arra, hogy az adott állapotnak megfelelően visszarendeződjenek optimális állapotukba.
A kezelések sikeressége ennek köszönhető!

A kezelés higiéniai okokból végig ruhában történik. Javasolt öltözet a kezelés alatt: kényelmes zárt utcai ruházat.

  • Kényelmes laza bármilyen hosszú nadrág, ami a lábak szabad mozgását nem akadályozza. Lehet farmer, vagy bármilyen utcai nadrág.
    Rövid nadrág a kezelés alatt nem javasolt.
  • Kényelmes, laza hosszú ujjú felsőrész: ing, póló, bármi.
  • Ujjatlan felsőrész, atléta a kezelés alatt nem javasolt.
  • Zokni használata kötelező.
  • Kényelmes utcai ruházat tökéletesen megfelelő, vagy a kezelést megelőzően átöltözésre van lehetőség.
  • Hölgyeknek sportmelltartó, vagy merevítő nélküli melltartó viselése javasolt.