(06) 30 503-17-05 pontmasszazs@gmail.com

Myoterápia az izomfájdalmak ellen

A testünket egész nap aszimmetrikusan használjuk, mely a jobbkezes dominanciából adódik. A testünket érő terheléseket tovább fokozzák a testtartás hibái (görnyedés, gerincferdülés, lúdtalp). Napjaink tele vannak szélsőséges igénybevétellel: fokozott munkatempó, végletekig feszített edzések, vagy pont a mozgásszegény életmód.

Ahogy a gépeknek szükségük van a karbantartásra – mely növeli a hasznos élettartamukat -, úgy érvényes ez az emberre is. A terhelések idővel izombetegségek kialakulásához vezetnek, melyek károsan hatnak az ízületekre pl.: kopást, beszűkített mozgásterjedelmet, fájdalmat okoznak.

A myoterápia egy komplex tevékenység, amely alapvetően az izom-csontrendszeri fájdalom enyhítésére összpontosít, a test lágy szöveteinek (izom, fascia, inak, kötések) kezelésével.

A gyógymasszőr az ízületi kimozgatás tájékozódik a páciens mozgásszervi állapotáról. Ekkor képet kap az ízületek hajlékonyságáról, mozgásterjedelméről, a test szimmetriájáról, mely alapján elkészíti a kezelési tervet.